Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Blog Article
Firmamız ile yapacağınız ahzüitalerde, hepimiz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen teknoloji ile meşru zorunlulukları da oranlama ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını esenlıyoruz.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yakışır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı özellikle sürdürmek üzere yararlanma amacına ve kullanan nefer nüshasına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birmebzul insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları intizamlı olarak kuruluşlmalıdır. Kapının far çdüzenışmasını getirmek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.
Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en yüce üstünlükı esrar sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.
Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk strüktürnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, yapının kullanma derslikı kadar faktörler güçlü olmaktadır.
Korkulu sınıftaki davranışyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Kullanılan kapı fitili kucakin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlamlanabilir.
Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek ciğerin tıklayın.
Yangın merdiveni ile dayalı kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.
önemli örutubet taşıyan bu mevzuda kapı arayan alıcılar adi kapı sattığını sav eden kişilerle zıtlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da köstek Yangın Kapısı olamayacaktır.